Focussen op datgene waar je invloed op hebt

Je kunt je partner niet dwingen te veranderen. Je kunt je wel richten op veranderingen van je eigen gedrag. Het resultaat zou kunnen zijn dat je partner ervoor kiest om ook te veranderen. Stel dagelijkse doelen voor jezelf. Je doel kan zo simpel zijn als, “Ik ga glimlachen, knuffel mijn echtgenoot voordat ik aan het werk ga, en concentreer me vandaag niet geïrriteerd te zijn over zijn gedrag.” Of je gaat proberen om je meer liefdevol te gedragen tegenover je echtgenoot.

Als je elke dag een doel stelt, kan het helpen om te focussen op het verbeteren van je relatie. Verminder afleiding en invloeden van buitenaf Als je relatie onder druk staat en je zoekt mogelijkheden om eruit te komen is het laatste wat je nodig hebt invloeden van buitenaf die je afleiden. Goed bedoelende vrienden en familie bieden veel advies en woorden van wijsheid. Echter, dit kan je afleiden van je doelen als je niet oppast. Een vriend die zegt: “Als hij nu niet is veranderd gaat hij nooit veranderen”, kan je houding ten opzichte van je huwelijk beïnvloeden. Of een moeder die vaak zegt: “Je kunt altijd hier blijven,” zou je mogelijk dat extra duwtje om de deur uit te gaan kunnen stimuleren voordat je er echt klaar voor bent. Soms is een andere potentiële liefde ook een afleiding.

Als je een affaire aangaat zal dit het oordeel over je relatie vertroebelen. Het is onmogelijk om je te concentreren op je relatie als je betrokken bent met iemand anders. Het hoeft niet eens perse om een seksuele affaire te gaan. Emotionele relatie kunnen ook je oordeel vertroebelen. Als je al in vertrouwen een collega of aan een speciale vriend over dingen vertelt waar je niet met je partner over praat, kan het betekenen dat je energie wordt verplaatst.

Als je mensen, of zelfs het werk of hobby’s, die je afleiden van het focussen op je relatie, is het belangrijk om deze afleiding te verminderen of te elimineren. Als je wilt dat je relatie verbetert, moet je in staat je energie en aandacht prioriteit te geven om je energie en aandacht aan je relatie zonder afleiding van invloeden van buitenaf.

1 antwoord
 1. moliuswpadmin654
  moliuswpadmin654 zegt:

  Weer een leerzaam verhaal Mohini.
  Jezelf kunnen zijn in een relatie is essentieel. Elkaar liefdevol aangeven wat voor impact een gebeurtenis op jouw heeft, werkt zeker. Verder samen iets
  ondernemen. Verrassen. Eraan werken, in beweging blijven. Marcel V.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *