Vergoeding kosten relatietherapie door uw zorgverzekering

Indien er echte problemen ontstaan in uw huwelijk of in uw relatie kan relatietherapie uitkomst bieden. Samen met uw relatietherapeut bespreekt u waar jullie als paar tegenaan lopen en vervolgens gaan jullie gezamenlijk op zoek naar een oplossing. Een belangrijke vraag voor u als cliënt is: wordt relatietherapie vergoed door uw zorgverzekering?

Is er een vergoeding voor de kosten van relatietherapie bij de basisverzekering?

Er is vanuit de basisverzekering geen vergoeding mogelijk voor relatietherapie, omdat deze vorm van therapie niet onder eerstelijns psychologische zorg of de Generalistische Basis GZZ valt. Alleen als uw relatietherapie onderdeel is van de behandeling van een psychische stoornis, vergoedt de basisverzekering wél de relatietherapie.

Is er bij een aanvullende zorgverzekering wél een vergoeding voor de kosten van relatietherapie

Er bestaan aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding voor relatietherapie bieden. Dit zijn doorgaans wel de wat duurdere aanvullende zorgverzekeringen. Controleer of u in aanmerking komt voor vergoeding van relatietherapie bij uw zorgverzekeraar online of in uw polisvoorwaarden. Soms kan de relatietherapie worden geschaard onder seksuologie of als psychologische hulpverlening onder alternatieve geneeswijzen. In zo’n geval wordt er vaak wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Wat is de vergoeding bij kosten voor relatietherapie samen. Wie betaalt welke kosten?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor seksuologie of relatietherapie vanuit een aanvullende zorgverzekering is het raadzaam een doorverwijzing van de huisarts of een andere arts te hebben. Voor alternatieve geneeswijzen is er geen doorverwijzing nodig.

Relatietherapie vergoeding en eigen bijdrage

Heb je recht op een vergoeding uit je zorgverzekering, dan komt het vaak voor dat je een deel van de kosten zelf moet betalen. De meeste verzekeraars vergoeden namelijk niet de volle 100% van de kosten. Controleer wat uw eigen bijdrage is bij uw zorgverzekeraar online of in uw polisvoorwaarden.

Voor meer informatie of uw zorgverzekeraar wel of niet vergoedingen biedt voor relatietherapie, kijk op zorgwijzer.nl

Hieronder vind u onze prijzen en voorwaarden. Alle trajecten zijn dynamisch en uitgebalanceerd. Onze relatietherapie is kort en intensief en heeft vele mensen (samen) weer verder geholpen. Dit is natuurlijk het belangrijkste voor u. Welk bedrag u uiteindelijk van uw zorgverzekeraar terugkrijgt, is van secundair belang.